Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Veerse Meer - De Inlaag (92)

Locatie

Straat:
Veerweg
Postcode:
4471 NB
Plaats:
Wolphaartsdijk
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Deze duikstek is zeer goed toegankelijk en voor zowel beginnende als gevorderde duikers een zeer leuke stek. De duikstek is gescheiden met een stenen wal van de rechts gelegen jachthaven. De diepte varieert van twee tot zeven meter. De bodem bestaat uit zowel vaste als losse ondergrond met veel stenen en holen.

Vanaf de stenen trap ter hoogte van de splitsing Veerweg / Inlaag kan het gemakkelijkst te water worden gegaan. Vanaf hier kan direct recht van de kant worden afgezwommen tot ongeveer 7 meter diepte. Op deze diepte zal je dicht tegen de vaargeul aanzitten, dus houd hiermee rekening! Duiken in de vaargeul is niet toegestaan. Er kan zowel links als rechtsom gezwommen worden.

 

Flora en Fauna

Mooie, kleurrijke duikstek vol sponzen, zeeanjelieren en wieren. Je duikt in een prachtige onderwaterwereld en meestal zijn jij en je buddy de enigen hier! Op de dichtbegroeide bodem leven zeedonderpadden, krabben en grote zeekreeften. Wolphaartsdijk is een lust voor het oog vanwege de kleurrijke begroeiing. Neem je camera mee! Vooral de palen en het touw bij de rode boei zijn schitterend begroeid. Dit gebied is zeer geschikt voor onderwaterfotografie. Ook in de ondiepe gedeelten kun je hier prachtige foto's maken.

Route

De duikstek "De Inlaag" ligt aan het Veerse Meer in Walcheren. Zet je auto zo neer dat de rijbaan en fietspad vrij blijft voor het verkeer. Houdt ook de toegang tot slagbomen vrij voor hulpverleners.

Vulstation

Er is een vulstation aanwezig op de nabijgelegen Camping De Veerhoeve waar tegen betaling (munten) gevuld kan worden.

Coördinaten

51°32’ 47.4 N
3°48’ 41.7 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 92

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
13-09-2020
10:30 uur
Jaap Ruigrok Categorie 2

Export ICS