Toon EvenementenE-mailadresAfdrukken

Linda (70) / Wemeldinge-Sas - Archief

Locatie

Straat:
Koudepolderweg
Plaats:
Wemeldinge
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

Tussen "het kanaal door Zuid-Beveland" en de haven van Wemeldinge ligt een soort schiereiland dat voor het grootste gedeelte wordt bezet door de camping Linda. Achter de camping op het Oostenlijke havenhoofd ligt de duikplaats Linda of zoals sommige Belgen zeggen Wemeldinge-Sas.

Flora en Fauna

Wat de flora en fauna betreft, kan je hier soms heel bijzondere dingen aantreffen. Dat komt doordat deze plaats dicht bij de haven van Yerseke ligt. Voor de haven van Yerseke liggen zogenaamde mosselpercelen, dit zijn stukken bodem waar de, uit de Noordzee (of nog verder), gevangen mosselen over de bodem worden verspreid totdat ze geschikt zijn voor consumptie. Met deze mosselen komen soms andere organismen mee. Deze dieren leven hier soms een korte periode, maar het komt ook voor dat ze zich hier prima kunnen handhaven. Daarom is het vaak zo, dat waarnemingen van, voor Zeeland nieuwe dieren (zoals de zeldzame kolonie vormende zakpijpsoort Botrylloides leachi), uit deze omgeving komen.

Duikkaart

De beste plaats om het water in te gaan is, bijna aan het einde van het havenhoofd, aan de rechter zijde. Vooral rondom het havenhoofd liggen begroeide basaltblokken. Bij laagwater kan je een klein dammetje zien liggen in het verlengde van de pier, dat bij laagwater, net boven water uitsteekt. Dit dammetje is een erg geliefde plek voor vissers. Rondom dit dammetje is het erg mooi. Ga niet teveel naar het Oosten, want daar vind je alleen maar zand, of je zou een bezoekje moeten willen brengen aan het wrakje van de "Inconnu". Voor het wrak moet je vanaf het punt, waar de steensoort op de dijk veranderd, een koers uitzwemmen van 60 graden, naar een diepte van zo'n 25 meter.

Route

Vanuit Rotterdam ga je over Hellegatsplein (A29) richting Steenbergen (A4) en dan verder via Bergen op Zoom en de A58 richting Vlissingen. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je rechtsaf. Je rijdt dan vanzelf tegen de Boulevard aan, dit is de westzijde van de haven. Als je hier weer rechtsaf gaat, kan je, heel snel, al weer linksaf via de Bonzijweg naar de oostzijde van de haven. Daar aangekomen gelijk weer links, via de Oostenlijke kanaaldijk, richting Oosterschelde. Je rijdt langs de camping Linda door tot het einde van de weg. Hier moet je parkeren.

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 70 voorbij Camping Linda aan het einde van de Koudepolderweg te Wemeldinge

   
 
Datum Titel Categorie
03-06-2018
13:00 uur
Categorie 3
09-12-2018
10:00 uur
Categorie 3

Export ICS