Toon EvenementenE-mailadresAfdrukken

Blinde Dam (27) - Archief

Locatie

Omschrijving

Blinde Dam / Keeten 10 (#27)

Duikplaats "Blinde dam" ligt op het eiland Schouwen Duivenland, vlakbij Bruinisse

Aangezien de sterkdam (Blinde dam) alleen bij eb is te zien en te betreden, kan je hier alleen duiken bij laagwater. Als je vanaf het klaphek over de dijk bent geklommen loop je vervolgens 600 meter naar links. Je ziet wel al eerder een strekdam het water inlopen, maar op deze plaats heeft het nog weinig zin om het water in te gaan. Ook bij de Blinde dam is het raadzaam om aan de Oostzijde van de dam te duiken.

Vanuit Zierikzee Via de N59 richting Bruinisse. Bij de afslag Oosterland ga je naar rechts. Na een paar honderd meter ga je linksaf de Brede Zandweg in, deze rijd je uit tot de dijk. Bij de dijk ga je linksaf. Als de weg zich weer van de dijk verwijderd, kom je na een paar honderd meter een weg naar rechts tegen, dat is de Verloren Kostweg. Aan het einde van deze weg kan je de auto parkeren.

Vanuit Rotterdam Vanaf het Hellegatsplein Via de N59 richting Zierikzee. Bij de afslag Bruinisse linksaf. Dan eerste rechts, de Langeweg. Deze weg blijf je een paar kilometer volgen tot de derde afslag naar links. dat is de Verloren Kostweg. Aan het einde van deze weg kan je de auto parkeren.

Let op!! Deze duikplaats ligt nogal afgelegen dus pas op voor autokrakers.

Dichtstbijzijnde vulstations zijn duikcentrum Vierbannen of Diving Duuveland in Ouwerkerk of duikcentrumWaterworld in Nieuwerkerk

 

 

    Noodnummers in het geval van calamiteiten:
  • Algemeen noodnummer: 112
  • Politie Zeeland: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220
  • DAN Belgie: +32 (0)2/262 22 82
    Plaatsbepaling duikstek "Blinde dam" ten behoeve van de hulpdiensten (27)
  • "Dreischor, einde van de Verloren kostweg bij de Oosterschelde".
   
 
Datum Titel Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen

Export ICS