Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Levensstrijd (34)

Locatie

Plaats:
Zierikzee

Omschrijving

Categorie: 2

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

Een ondiep stek met over het algemeen nauwelijks stroming. Perfecte nachtduik locatie. Ook de zandplaat is dan de moeite waard, in tegenstelling tot wat de meesten denken. Ga bij voorkeur bij het 2e hekje te water. Je kunt er onafhankelijk van het tij duiken, maar alleen bij HW kom je het water makkelijk in/uit. Maar let op, soms stroomt het er stevig (afhankelijk van de wind).

Flora en Fauna

Vanaf de kant loopt de zanderige bodem langzaam af. Soms wordt deze zandvlakte onderbroken door uitbundig begroeide stenen. In het verleden zijn hier veel waarnemingen gedaan van Dodemansduimen en Zeedahlia's. Helaas zijn deze de laatste jaren bijna niet meer gezien. Wel, en dan natuurlijk vooral in het voorjaar, is de kans groot dat je een Sepia, of zelfs een Pijlinkvis tegenkomt. Dat komt omdat duikers hekjes onderwater hebben geplaatst, in de hoop dat Sepia's of Pijlinktvissen hier hun eitjes aan zullen bevestigen. Mocht je zo'n hekje tegenkomen, laat het dan gewoon staan.

Duikkaart

Route

Via de N57 en de N59 naar Zierikzee. Bij Zierikzee aangekomen neem je de eerste afslag het dorp in, dit is de Laan v. Sint Hilaire. De Laan v. Sint Hilaire blijf je volgen, na de kruising met de Scheldestraat/Weststraat. ga je de eerste weg rechts (dat is de Miereweg) en gelijk neem je de eerste weg links, het Eerste Weegje. Deze weg loopt op een gegeven moment langs de jachthaven, de weg heet hier dan ook de Havenweg. De eerste weg aan de rechterzijde (links is water) is de Weldamseweg, deze ga je in. Bij de dijk aangekomen zie je een grote parkeerplaats, de weg heet hier inmiddels Levensstrijdweg. Hier parkeren en de wandeling naar de duikplaats kan beginnen.

Coördinaten

51° 38' 35.665 N
3° 53' 25.843 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

Duikplaats 34 "parkeerplaats Levenstrijdweg".

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen

Export ICS