Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Irenehoeve (75)

Locatie

Plaats:
Stavenisse

Omschrijving

Categorie: 3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

De stek “Irenehoeve” ligt midden tussen de stekken “de Quaak” en “Keetenweg” bij de camping de Irenehoeve. Net als op de twee andere stekken, duik je hier bij voorkeur met laagwater. Daar het eerste stuk hier erg ondiep is kun je deze stek het beste met laagwater beduiken. Achter de dijk moet je eerst een stuk over de mosselbanken richting de vaargeul lopen. Omdat je dicht tegen de vaargeul aanzit, gaat het hier stijl naar beneden tot een diepte van wel 40 meter. De stroming kan hier behoolijk sterk zijn.

Flora en Fauna

Hierdoor is er een weelderige begroeing van sponzen, anemonen en mosselen. Tussen de diverse “rots”formaties zitten hermietkreeften, kreeften, botervissen, steenbolken en ook kun lipvissen tegenkomen. In de diepere gedeelten scharrelen enorm veel botervisjes, zwarte grondeltjes en puitaaltjes. Afhankelijk van het jaargetijde kun je ook naakslakken tegenkomen. Door de sterke stroming zal de duik tot ongeveer 45 minuten beperkt blijven.

Duikkaart

Route

Vanuit de richting Rotterdam over de A29 naar het Hellegatsplein. Bij het Hellegatsplein via de N59 richting Zierikzee. Midden op de Grevelingendam ga je linksaf via de N257 richting het Zeeuwse eiland Tholen. Deze weg loopt over de Philipsdam. Als je het eiland Tholen hebt bereikt, kom je al snel bij een T-splitsing. Hier ga je rechtsaf. Al heel snel daarna komt er een afslag naar links. Dit is de N656.
Aan het einde van deze weg ga je rechtsaf richting Sint-Annaland (N658). Bij Sint-Annaland volg je de borden Stavenisse. Als de N658 een paar kilometer na Sint-Annaland een bocht naar links heeft gemaakt, neem je de 2e weg rechts. Dit is de Tolweg. Bij een T-splitsing ga je links. Dit is de Rijkebuurtweg. Deze weg volg je tot aan de dijk. Dit is de duikstek die bekend is onder de naam "Quaak". Als je nu langs de dijk blijft rijden, richting Stavenisse, kom je langs camping “Irenehoeve”.

Coördinaten

51°36’ 02.5582 N
004°01’ 55.9511 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 75 Stavenisse - Irenehoeve

   
 
Datum Titel Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen

Export ICS