Toon EvenementenE-mailadresAfdrukken

De Broezel - (Zoetersbout) (26B) - Archief

Locatie

Straat:
Zuidweg
Postcode:
4675 RB
Plaats:
Bruinisse
Provincie:
Zeeland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 2

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Duikstek informatie

Dichtbij duikplaats Zoetersbout is een vrij onbekende duikplaats De Broezel. Deze duikplaats in de Oosterschelde is een prima alternatief en kan gezien de ligging ook gedoken worden buiten de kentering. Er is beperkte parkeergelegenheid in de berm en vandaar langs het klaphek (wel sluiten, zodra deze weer hersteld is) naar de instapplaats.

Briefing informatie

Je duikt over zandbanken en grote oesterbanken die een habitat vormen voor klein leven zoals slakken en zeenaalden. Meer op diepte is meer variatie, zoals anemonen, kreeften, platvissen en ook zijn er zeedonderpadden gezien. Let wel op geen vrije opstijgingen te maken i.v.m. de vaargeul.

Route

Vanuit de richting Rotterdam ga je via het Hellegatsplein over de N59 richting Bruinisse. Bij de afslag Bruinisse linksaf. Dan de eerste weg rechts. Vervolgens de eerste weg links, dat is de Zijpseweg. Deze weg afrijden tot de dijk. Aan de voet van de dijk rechtsaf en vervolgens over ca. 400 meter ligt de duikstek.

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
07-03-2021
08:50 uur
Cor Gunther Categorie 2

Export ICS