Toon EvenementenE-mailadresAfdrukken

Bergse Diepsluis - Oesterdam Zuidzijde - Archief

Locatie

Straat:
Gortzakweg
Plaats:
Tholen
Provincie:
Zeeland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 2

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Duikstek informatie:

De overkant van de bekende duikstek Bergse Diepsluis - Veerweg is een alternatief voor de Oesterdam. Weliswaar is er iets minder te zien maar is toch de moeite waard om eens te gaan duiken. Het dijklichaam en ook de zandbodem zit vol leven. 
Deze duikstek is tevens geschikt voor het maken van nachtduiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Door de ligging aan het einde van de Oosterschelde ligt is er nagenoeg geen stroming. Het water ga je in via de betonnen dijkbekleding.

Briefing informatie:

Er zijn velden met oesters, zeesla en roodwier. Overig onderwaterleven bestaat o.a. uit heremiet kreeftjes, paling, botervisjes, grondels, kornaarvis, knotszakpijpen en roodwier. Deze stek is door de grasrand ook geschikt om er een club evenement te houden. In het voorjaar kan je hier ook sepia's verwachten en mogelijk zijn er ook zeepaardjes te spotten. 

Route informatie:

Via Rotterdam naar het Hellegatsplein. Bij het Hellegatsplein op de A29 blijven, richting Steenbergen. Bij Dinteloord stopt de snelweg en gaat over in de N259. Je blijft deze weg volgen langs Steenbergen richting Bergen op Zoom, tot een splitsing met de N286 richting Tholen. Hier ga je rechtsaf naar Tholen. De N286 loopt dwars door het dorp Tholen. Je blijft deze weg volgen richting Poortvliet, tot de splitsing met de N659 richting Goes. Deze weg ga je in, tot er na en paar kilometer aan de rechter zijde een ventweg verschijnt. Bij de eerste mogelijkheid om op de ventweg te komen ga je rechts en vervolgens links langs de duik. Daarna eerste weg naar rechts tot aan parkeerplaats.

 

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
05-04-2021
09:30 uur
Piet Vierhout Categorie 1

Export ICS