E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Cursus vintechniek deel 3

Evenement

Wanneer:
vr, 26. mei 2017, 20:00 uur - 21:00 uur
Locatie:
Zwembad Groenoord - Schiedam
Categorie:
Zwembadtraining
Duikleider:
Ronald Boumans

Omschrijving

Doel van de training

In deze training leer je volledige controle over je drijfvermogen in het water te krijgen. Je leert stil te hangen, achteruit te gaan, om je as draaien, rustig een paar centimeter omhoog gaan, of juist naar beneden enzovoorts. Dat doe je allemaal op je vinnen en op rust in je ademhaling. Het hoofddoel is natuurlijk dat je door deze goede controle veel rustiger kan duiken en dus veel meer plezier in je duik kan hebben.

Technieken

Er wordt getraind op de volgende technieken:

1. Frog-kick; dat is een vinslag die het meeste lijkt op wat je doet bij de schoolslag. Het voordeel van deze slag is dat je niet naar beneden trapt. Daardoor veroorzaak je veel minder stof.

2. Helicopter turn; met je vinnen maak je bijna de zelfde slag als bij de frog-kick, maar nu afwisselend links en rechts. Daardoor draai je om je as. Hiermee kan je draaien zonder dat je met je handen hoeft te wapperen. Daardoor veroorzaak je dus ook geen stof vlak voor je.

3. Back-kick; met deze slag kan je achteruit zwemmen. Deze is het moeilijkst, want je moet proberen om de armslag van de schoolslag met je benen te doen. Ingewikkeld? Eh, best wel. Maar tot nu toe heeft iedereen dit binnen een half uur onder de knie gekregen.

4. Bouyancy; we gaan ook aandacht geven aan heel strak uitloden. Daardoor kan je veel makkelijker op diepte blijven en je positie regelen door een beetje dieper in- of uit te ademen.

Trainingsopbouw

De eerste training beginnen we met alleen zwemkleding. Een bril en snorkel zijn handig. Als we de slagen door hebben, kunnen we met vinnen aan gaan zwemmen. Het is aan te bevelen om zo stug mogelijke vinnen te gebruiken. Extreem soepele vinnen zijn minder geschikt voor achteruit zwemmen.

De tweede training gaan we aandacht geven aan het zwemmen met uitrusting aan. Eerst herhalen we de oefeningen van de eerste week, dan gaan we met de set op het water in om de slagen te oefenen. Individueel gaan we ook kijken naar het lood. Het is dus aan te bevelen om zoveel mogelijk de buiten uitrusting mee te nemen.

De derde training is bedoeld om het geleerde te verankeren. Dat wil zeggen dat de techniek vanuit je ruggenmerg moet gaan komen. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we op drie meter diepte wat simpele spelletjes doen met zakjes lood, lampjes en ondertussen wat rekensommetjes maken. Ook hier is het nodig om je buiten uitrusting mee te nemen.

Als daar voldoende animo voor is kunnen we nog een buitenduik gaan doen. Die zou in Oostvoorne kunnen of tijdens het Zeeland weekend. Dat gaan we onderling nog afspreken.

Data en plaats

· Vrijdag 12 mei, 20:00, Zwembad Goenoord

· Vrijdag 19 mei, 20:00, Zwembad Goenoord

· Vrijdag 26 mei, 20:00, Zwembad Goenoord

De buitenduik gaat in overleg.

Opgeven kan zoals gebruikelijk via de website

Locatie

Locatie:
Zwembad Groenoord - Website
Straat:
Prinses Beatrixlaan 2
Postcode:
3121 JN
Plaats:
Schiedam
Land:
Netherlands

Adres

Prinses Beatrixlaan 2
3121 JN Schiedam

Registratie:

Inschrijvingen:
1
Uw registratie:
Het evenement moet gepubliceerd zijn voordat je je kan registreren.