E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Visduik - Slag Bergeend (Oostvoornse Meer)

Evenement

Wanneer:
zo, 19. mei 2019, 10:30 uur
Locatie:
Slag Bergeend - Oostvoorne
Categorie:
Evenement
Duikleider:
Fabian Wijnands + Evenementen Commissie
Aanwezig duikstek:
10:00 uur
Kentering Zierikzee:
NVT
Kentering ter plaatse:
NVT
Verzamelen:
Duikstek 10:00 uur

Omschrijving

Visduik

Ook dit jaar kunnen onze duikers (en ook niet duikende leden) zich als een vis in het water voelen, want zowel onder als boven water zal er vis klaar staan. Wat voor vis er bereid zal worden, is nog een verrassing!

Vergeet je niet tijdig op te geven, zodat we zeker weten dat niemand tekort zal komen.
Datum en tijd: 19 mei 2019
Locatie: Nog te bepalen

Locatie

Locatie:
Slag Bergeend
Straat:
Noordoever 3
Postcode:
3233 NC
Plaats:
Oostvoorne
Land:
Netherlands

Categorie:1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Het Oostvoornse Meer is een diep en uiterst helder brak water wat sinds jaren één van de belangrijkste oefenplaatsen voor het sportduiken is. De grootte van dit water (270 hectare) bedraagt van Oost naar West 2500 meter en van Noord naar Zuid 400 tot 900 mtr. De diepte varieert van 20/25 meter tot 30/35 meter waarbij er enkele putten zijn van net iets meer dan 40 meter.
Bij slag Bergeend zijn veel minder onderwaterobjecten te vinden dan bij slag Stormvogel of slag Baardmannetje. Daarom is het er ook een stuk rustiger. Deze omstandigheden lenen zich echter erg goed voor het maken van oefenduiken. De meer ervaren duiker kan zijn hart ophalen bij het localiseren van het loodwrak dat op ongeveer 35 meter diepte ligt. Dichterbij valt er onder andere ook nog een autowrak, toiletpot en een verkeersbord te "bewonderen".

Flora en Fauna

Veel leven is er niet in het Oostvoornse Meer. Elk jaar worden er duizenden kilo's regenboogforellen uitgezet voor de vissers. Die kom je echter toch maar beperkt tegen. Regelmatig worden wel palingen en puitalen gesignaleerd.

Duikkaart

Route

Het Oostvoornse Meer ligt aan de Maasvlakte. Komend vanuit de richting Rotterdam moet de A15 worden aangehouden richting Europoort. De A15 gaat over in de N15 (Europaweg) richting Oostvoorne. Na zo’n 10 kilometer rijdt men over de Dintelhavenbrug en dan na zo’n 2 kilometer over de Suurhoffbrug. Direct na deze brug gaat men linksaf en dan de eerst volgende rechts, deze weg loopt parallel aan de Europa weg. De tweede afslag is de Bergeend.

Registratie:

Inschrijvingen:
4
Uw registratie:
Het evenement moet gepubliceerd zijn voordat je je kan registreren.