E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Nieuwe Kerkweg

Evenement

Wanneer:
zo, 2. mei 2021, 09:30 uur
Locatie:
Nieuwe Kerkweg (14) - Den Osse
Categorie:
Categorie 1
Duikleider:
Patrick van der Berg
Aanwezig duikstek:
09:00 uur
Kentering Zierikzee:
NVT
Kentering ter plaatse:
NVT
Verzamelen:
Hellevoetsluis

Locatie

Locatie:
Nieuwe Kerkweg (14)
Straat:
Kerkweg
Postcode:
4318 NA
Plaats:
Den Osse
Land:
Netherlands

Categorie:1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Als je hier wilt duiken (in het weekeinde) moet je er vroeg bij zijn, want dit is een van de drukst bezochte duikplaatsen in Zeeland. De grote parkeerplaats is van alle gemakken voorzien. Er staat hier een friettent en mobiele toiletten zijn ook aanwezig. Opmerkelijk zijn de grote betonnen platen, die als enorme tegels, de helling voor een groot gedeelte bedekken. Op sommige plaatsen zijn ze al voor een groot gedeelte begroeid met Baksteenanemoontjes en vele soorten sponzen. Tussen de platen zie je een enkele Weduwroos. Als je goed zoekt zijn er op meerdere plaatsen zeedahlia's te spotten. Vanaf het voorjaar van 2002 is hier, net als in Scharendijke, een kunstmatig rif geplaatst, bestaande uit zo'n 100 "Reefballs". De bedoeling, van de initiatiefnemers (Stichting Kunstrif Zeeland) , is dat deze ook op den duur begroeid zullen raken.

Flora en Fauna

Andere sessiele dieren zoals de Knotszakpijp komen hier ook in ruime mate voor. Dit is te danken aan de ruime vestigingsmogelijkheden van deze duikplaats, waar de stenen helling ver in de diepte doorloopt. Als je goed kijkt zie je hier vaak opmerkelijk grote Zeenaalden. Met hun kop naar de bodem gericht, zo min mogelijk bewegend, lijken ze op het eerste gezicht op zeegrasachtige wieren. Pas als ze echt van plaats wisselen vallen ze op.

Duikkaart

Route

Scharendijke ligt op Schouwen-Duiveland vlakbij de Brouwersdam. Als je via de Brouwersdam reist, over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts.
Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) tot het duikcentrum "de Grevelingen". Vlak voor het duikcentrum ga je linksaf de Boutlaan op, deze gaat vanzelf over in de Langendijk.
Na een kleine kilometer zie je een, de rechterzijde een grote parkeerplaats, met op drukke dagen heel veel duikers. Op de dijk bevindt zich een stenen trap, die je kan gebruiken om bij het water te komen.

Coördinaten

51°44’ 33.7153 N
003°52’ 46.7858 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 14 Den Osse, hoek van de Langendijk en de Nieuwe Kerkeweg

Registratie:

Uw registratie:
U dient ingelogd te zijn om zich in te kunnen inschrijven voor dit evenement.