E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Oostvoornse Meer - Stormvogel

Evenement

Wanneer:
zo, 10. januari 2021, 10:00 uur
Locatie:
Slag Stormvogel - Oostvoorne
Categorie:
Categorie 1
Duikleider:
Eric de Bloeme
Aanwezig duikstek:
09:30 uur
Kentering Zierikzee:
NVT
Kentering ter plaatse:
NVT
Verzamelen:
09:30 uur Duikstek

Locatie

Locatie:
Slag Stormvogel
Plaats:
Oostvoorne

Categorie: 1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Het Oostvoornse Meer is een diep en uiterst helder brak water wat sinds jaren een van de belangrijkste oefenplaatsen voor het sportduiken is. De grootte van dit water (270 hectare) bedraagt van Oost naar West 2500 meter en van Noord naar Zuid 400 tot 900 mtr. De diepte varieert van 20/25 meter tot 30/35 meter waarbij er enkele putten zijn van net iets meer dan 40 meter. Slag Stormvogel is een ideale plaats voor beginnende duikers; daarom worden hier ook veel cursussen gegeven. Het is hier vaak erg druk. Op de bodem ligt een bandenspoor wat gemakkelijk gevolgd kan worden. Deze heeft drie vertakkingen en voert langs verschillende objecten op diverse dieptes. Te zien zijn hier o.a. een caravan, een SRV wagen, een VW-kever, diverse wrakjes en nog meer vreemde objecten zoals bijvoorbeeld een wasbak, een wc, een computer en een ledikant. De meeste van deze objecten zijn terug te vinden in de kaart waar verderop in dit bericht naar toe wordt verwezen. Bij slag Stormvogel is een duikcentrum te vinden en het restaurant De Stormvogel. Hier kan na de duik wat gegeten en/of gedronken worden.

Flora en Fauna

Veel leven is er niet in het Oostvoornse Meer. Elk jaar worden er duizenden kilo's regenboogforellen uitgezet voor de vissers. Die kom je echter toch maar beperkt tegen. Regelmatig worden wel palingen en puitalen gesignaleerd. Driehoeksmosselen komen hier ook voor, alsmede de Strandgaper, Driedoornige Stekelbaars en haring.

Duikkaart

Route

Het Oostvoornsemeer, ligt aan het begin van de Maasvlakte. Komend vanuit de richting Rotterdam (Botlektunnel) moet de A15 worden aangehouden richting Europoort. Direct na de Callandbrug gaat de A15 over in de N15. Vervolg deze N15 (Europaweg) richting Oostvoome. Na zo'n 10 kilometer rijdt men over de Dintelhavenbrug (Dintelhaven) en dan na zo'n 2 kilometer over de Suurhoffbrug (Hartelkanaal). Direct na deze brug gaat men linksaf en dan de eerste naar rechts en rijdt verder parallel met de Europaweg. De eerste slag links is slag Stormvogel.

Registratie:

Uw registratie:
U dient ingelogd te zijn om zich in te kunnen inschrijven voor dit evenement.