Afdrukken

Duikvereniging Aqualis Rotterdam

 

Titel:
Rescue / EFR opfrisdag
Wanneer:
01-10-2017 - 01-10-2017 09:30 uur - 14:30 uur
Waar:
Zevenhuizerplas - Zevenhuizen
Categorie:
Evenement

Beste duikvrienden,

Dit jaar zullen wij een bekopt rescue-evenement met EFR refresh organiseren. Op 1 oktober, 09:30 zullen wij verzamelen op locatie Zevenhuizerplas. Daar is de mogelijkheid om een reguliere duik te maken of om aan te sluiten bij de groep die enkele rescue oefeningen zal demonstreren en uitvoeren. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst aan te sluiten bij de rescue groep en daarna een reguliere duik te maken.

Om 12:30 zullen wij verzamelen in het clubhuis, waar Eric de Bloeme een refresh EFR zal geven. Voor de rescue duikers een goede gelegenheid om wat kennis op te frissen en voor andere duikers de gelegenheid om wat kennis op te doen.

Wanneer rond 13:30 de EFR refresh tot einde komt, is er tijd om in het clubhuis even bij te kletsen en zal Karin voor de inwendige mens zorgen.

Locatie:
Zevenhuizerplas

Zevenhuizerplas - Boothelling / Oud Verlaat

De Zevenhuizerplas is een veelzijdige recreatieplas in het Recreatieschap Rottemeren. De plas is ontstaan door het winnen van zand vlakbij rivier de Rotte. Deze plas wordt gebruikt door diverse groepen watersporters, waaronder zwemmers, surfers en duikers.

Je kan het beste te water gaan bij de boothelling bij Oud Verlaat of het water in lopen vanaf het strand bij restaurant de Strandgaper. De bodem loopt eerst langzaam af tot een meter of zes. Vanaf hier kun je sneller dieper gaan, onder meer langs veenwanden. Doe voorzichtig bij overhangende blokken, deze kunnen door de waterverplaatsing die je als duiker veroorzaakt los komen.

Deze recreatieplas bevat geen duikobjecten en dat is ook helemaal niet nodig, want de natuur heeft hier vrij spel. Je komt hier onder meer zoetwaterkreeftjes, paling (veelal bij de veenblokken), baarzen, snoeken en snoekbaarzen tegen. Daarnaast is de plas fantastisch begroeid. In de zomer kan je hier veel jonge vissen tegen komen en kan de plas aandoen als een echte kraamkamer.

Maak een duik bij De Strandgaper, de Boothelling, het Hondenstrand of het Strand.

Route, adres en GPS-vertoning: Strandgaper.

 

Bijzonderheden

Je gaat overal via zandstranden of grasoevers het water in. Duik als de wind verkeerd staat bij het Strand aan de overzijde van de plas.

 

Waarschuwingen

Let op, grote temperatuursverschillen in het water. Neem een boei mee zodat andere watersporters rekening met je kunnen houden.

 

Facilliteiten: Boothelling

Watersoort: Zoet

Duiksoort: Kantduik

Stroming: Geen

Zicht: 1 - 6 m.

Zicht gemiddeld: 3 m.

Diepte: 40 m.

Bodem: Veen en sediment

Leven: Karper, paling, snoek, voorn, baars, zoetwaterkreeftje

Overige recreatie: Zwemmen, surfen, zeilen , tennissen, dagrecreatie

 

Aqualis leden:

  • Fiona Boter
  • Maarten Hendrix
  • Glenn Crielaard
  • Karin Cox + 1 introducees
  • Eric de B.
  • Richard Reijnierse
  • Hans Schram
  • Wout Hoogendijk + 1 introducees
  • Geordie Berger
  • Jaap Ruigrok
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.